Isnin, 24 Ogos 2009

Pelayar / browser mana yang anda gunakan??

Masih menggunakan browser IE untuk surfing internet?? Tahu tak selain dari IE, ada pelayar yang lagi best, macam Mozilla, Google chrome dan Opera.

Tapi hari ni saya mencuba satu lagi pelayar iaitu Safari 4.0Sebenarnya Safari ini adalah pelayar untuk Mac dan dibangunkan oleh Apple Inc. Oleh keran atidak mahu ketinggalan dlm persaingan web browser ini, Apple telah tampil dengan safari 4.0  untuk versi PC selain dari cuba meluaskan pengaruhnya kepada pengguna perisian Windows. 


Apa yang saya suka pada Safari 4.0 ini ialah kelainannya yang yang sangat cun!!!! Kalau anda telah biasa menggunakan browser Chrome atau Opera, maka tidak susah bagi anda untuk mencuba browser yang canggih ini. Setiap laman web kegemaran anda akan tercetak di page 'Top Site'.
Kalau di Opera atau Chrome mungkin anda hanya dapat menyimpan 6 laman kegemaraan tetapi di Safari anda boleh menyimpan 3x ganda. Pada processor 1G di PC atau lappy anda, kepantasan Safari 4.0 untuk muat turun laman web dari Top Sites  memang sangat memuaskan hati saya.

Cara Mengguna:
1. Download terus dari web site apple : www.apple.com
2. Klik 'Instal' (saiz fail hanya 27.2Mb)
3. Boleh terus guna (atau mahu saya tunjukkan step by step?? )

So..jangan biarkan kreativiti anda terhenti di Internet Explorer..biarkan ia berkembang dengan aplikasi di dalam Safari 4.0

0 ulasan: