Sabtu, 28 Februari 2009

Apa pendirian kita?? Berkata benarlah walaupun ianya pedih....

Saya memang tak fahamlah dengan pendirian sesetengah daripada kita, rakyat Malaysia..umat Islam khususnya.. saya rasa satu dunia telah diwar-warkan tentang realiti ini..bukan propaganda lagi. Fakta ini telah pun disebut dalam majalah, tv, suratkhabar, internet SMS dan ntah2 apa2 lah lagi.

Adakah anda telah lupa??


Hari Sabtu lepas saya dan anak2 telah naik ke bandar Kuantan untuk bertukar angin..sesaja nak menghirup lebihan karbon monoksida yang dilepaskan oleh ribuan kenderaan yang memenuhi setiap penjuru dan jalanraya di Kuantan.

Untuk mengelakkan cuaca panas..kami masuk ke salah satu mall yang terdapat di situ..dan terlihatlah satu realiti yang menyedihkan tentang pendirian kita sebagai umat Islam. Saya bercakap tentang usaha kita memerangi kaum Yahudi dengan melemahkan ekonomi mereka. Usaha ini bukanlah hangat2 tahi ayam...ia adalah usaha berterusan sehingga ke akhir hayat...Apakah anda semua telah lupa apa yang telah kaum itu lakukan kepada Umat Islam di GAza..perlukan saya paparkan gambar2 menyedihkan di sini utk mengingatkan anda semua tentang ini??

Saya tidak menyuruh anda semua pergi berperang .. tetapi merayu agar bersatulah kita sebagai umat ISlam.. sedih saya lihat umat Islam berpusu-pusu menyerahkan duit mereka kepada Yahudi agar kaum itu dapatlah berperang lagi dgn orang Islam Palestin..meyembelih mereka, merobohkan rumah..mengebom bandar2....anak2 kecil hilang ibu bapa..manakala ibu bapa di sini seronok2 memnyuapkan burger McDonald ke mulut anak2nya sambil itu di belakang mereka.. Yahudi membunuh ibu bapa dan kanak2 kanak ISlam di Palestin..adakah mereka sedar?? atau tidak peduli???

lihat lah mereka ..kenapa mereka lupa??
kenapa mereka tidak peduli??
setiap ringgit yang diserahkan kepada mereka
adalah satu peluru untuk tubuh saudaramu di Palestin
tak bolehkah hidup tanpa ice cream Mc Donald??
Mungkin anda berkata..ahh..Tunggulah pembalasan dari Allah untuk yahudi itu....namun..sebagai umat ISlam..apakah yang telah kita lakukan?? Kita juga akan ditanya di akhirat nanti...apakah usaha kita memerangi kaum Yahudi??? Apakah cukup kita mengeluh..menyesal , bercakap lepas tu bila lapar..ajak kawan2 makan ayam KFC ??
Bersatulah umat islam...

0 ulasan: